Влада нас об’єднає під прапором виживання. Стережиться шахрайства та не підписуйте зайвих документів, бо це може призвести до втрати помешкання

Жанна Титаренко  |  Четвер, 3 березня 2011, 17:06
Для 38 багатовартирних будинків міська влада провела державну реєстрацію об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ). Але під час оформлення відповідних документів у наступному – влада зустріла великий опір його мешканців. Прочитавши укладені договори, люди зрозуміли, що можуть залишитись без житла
Влада нас об’єднає під прапором виживання. Стережиться шахрайства та не підписуйте зайвих документів, бо це може призвести до втрати помешкання

Мешканка будинку, що розташований за адресою: м. Харків, вул. Гвардійців Широнінців, 28-А,  Тамара Шевельова під час прес-конференції розповіла про те, що укладений договір вимагає від мешканців будинку контролювати стан даху, підвалів тощо і покладає на них усю відповідальність у випадку невиконання умов договору. У документі також йдеться про те, що всі повноваження можуть бути передані якимось третім особам. 

Тамара Шевельова стверджує, що підписи з мешканців будинку були взяті обманним шляхом, бо людям обіцяли провести ремонт будинку і говорили, що підписи беруть саме для цього. Перед підписанням такого договору від імені всіх мешканців, жодному з них не було надано цей документ для детального ознайомлення. 

Нині мешканці будинку стверджують, що їх не влаштовують умови, які зазначені в документі, і виходячи з цього вони звернулися зі скаргою до прокуратури, і вимагають розірвання договору.

Захистом мешканців вищезгаданого будинку займається Харківська громадська організація «Ми – харків’яни». Її очільник, правозахисник та громадський активіст Юрій Кальченко теж організовує мешканців будинків у невеличкі структури, але робить це інакше й зовсім з іншою метою.

 За словами Юрія Кальченка, закон про саморганізацію населення дозволяє мешканцям будинків реєструвати свій орган, і офіційно контролювати всі витрати, наприклад, щодо ремонтних робіт, а також вимагати обґрунтованого пояснення кожної цифри при нарахуванні оплати за комунальні послуги.

Юрій Кальченко вважає, що це єдиний закон, який дозволяє офіційно і цивілізовано боротись проти утисків влади.

Член громадських організацій «Зелений фронт» та «Ми – харків’яни» Вікторія Кравченко наголосила на тому, що зараз виникають певні труднощі з самоорганізацією населення, оскільки більшість людей не знає своїх сусідів і не готова до діалогу з ними. 

 «Але добрий дядько не прийде і не буде вирішувати наших проблем, тому ми повинні сами цим займатись», - додала пані Вікторія.

Під час прес-конференції також було зазначено, що 5 березня очікується нове підвищення тарифів за комунальні послуги.

comments powered by HyperComments