З «Кобзарем» до Кобзаря: кращі знавці творчості Тараса Шевченка отримали подарунки

Жанна Титаренко  |  Середа, 9 березня 2011, 16:51
До пам’ятника Тарасу Шевченку мешканці Харкова прийшли не лише з квітами, а й невеличкими збірками його творів.
З «Кобзарем» до Кобзаря: кращі знавці творчості Тараса Шевченка отримали подарунки

Організатором заходу стала Українська Народна Партія (УНП). За ініціативою очільника Харківського осередку УНП Василя Третецького новенькі збірки творів Тараса Шевченка отримали не лише кращі знавці його творчості, а й діти-сироти. Дитячі «Кобзарі» були передані і до одного з Харківських дитячих садків.

Василь Третецький і розпочав декламацію віршів великого Кобзаря. Ведучий програм прес-центру «Майдан Свободи» Віктор Козоріз зачитав деякі переклади творів Тараса Шевченка на російську мову.

Біля пам’ятника великого Кобзаря мовою оригіналу були зачитані уривки з поем «Сон», «Катерина», «Дві тополі» тощо.

А після покладання квітів члени організації «Молода Просвіта» стали в ряд, і взяли в руки по одному аркушу паперу з літерами, які утворили такі слова: «Борітеся – поборете».

Молоді юнаки, зодягнені у вишиті сорочки та козацькі шаровари продемонстрували елементи бойового мистецтва з палицями і шаблями та частинки славнозвісного гопака.

Під час заходу кожен охочий міг придбати перевидану збірку «Заборонений Кобзар», яка гуртує усі вилучені твори Тараса Шевченка царською та совєтською владою, автором якої є харківський філолог і шевченкознавець Микола Зубков. А до цього переліку додалась і збірка віршів відомого гончара В’ячеслава Рисцова. Розглядаючи величезний пам’ятник, що встановлено в Харкові, автор присвятив вірш кожному з тих, хто увічнений на постаменті великого Кобзаря.  

 

comments powered by HyperComments