Харківська міліція, посилаючись на вказівки міської ради, заборонила проводити театралізоване дійство про міністра освіти України Дмитра Табачника

Жанна Титаренко  |  Середа, 5 жовтня 2011, 22:37
Представники Харківської міської ради відмовились реєструвати повідомлення про акцію, пояснюючи це тим, що вони не встигають відрядити на місце подій загін міліції. Організатором акції був Харківський осередок молодіжної громадської організації «Молода Просвіта».
Харківська міліція, посилаючись на вказівки міської ради, заборонила проводити театралізоване дійство про міністра освіти України Дмитра Табачника

 

Близько 16.00 біля пам’ятника Тарасу Шевченку почали збиратися люди. Про заборону акції ніхто не знав. Міліціянт Олег Чайка почав вимагати, щоб студенти негайно розійшлися або зібралися в іншому місці, не використовуючи при цьому політичних гасел і плакатів.

Олег Чайка розмовляв лише з головою ХОО «Молода Просвіта», координатором ГІ «Оновлення країни» Оленою Дюженко. Спілкуватися іншими членами «Молодої Просвіти» і відповідати на їхні запитання міліціянт відмовлявся.

Студенти сіли на сходах постаменту пам’ятника і мовчки аплодували. У такий спосіб знак протесту виражають мешканці Білорусії.

Але враховуючи те, що заборона проведення акції пролунала лише в усній формі, без жодного письмово пояснення і рішення суду, деякі учасники акції наважилися продемонструвати своє ставлення до чинного міністра освіти Дмитра Табачника.

Один юнак вдягнув маску з фотографією Дмитра Табачника і взяв у руки величезну сіру валізу. Разом з іншими учасниками акції він ходив по вулиці Сумській, вдаючи, що поряд з ним іде поважна міністерська делегація.

Кожен охочий студент мав право трішки стукнути Табачника або сказати все що думає про такого міністра освіти. Валіза символізувала те, що Табачник має якомога швидше поїхати з Харкова. А сьогодні дійсно справжній Дмитро Табачник відвідав Харків, тому час проведення акцій був вибраний досить влучно.

Перехожі час від часу звертали увагу на таку своєрідну акцію. Ті хто пізнавали на фото Дмитра Табачника голосно сміялися, запитували де можна дістати букет квітів тощо.

comments powered by HyperComments