Ясь та Івась познайомились з Харковом

Світлана Шкурай  |  П'ятниця, 22 червня 2012, 19:49
Ясь та Івась – альтернативні символи Євро-2012. Так би мовити, пропозиція українців. Презентація коміксу про цих колоритних персонажів відбулася 21 червня о 18 годині в малій залі галереї «АВЕК». Таємницями виробничого процесу і секретами генерування ідей поділився автор - Віталій Юрасов.
Ясь та Івась познайомились з Харковом

 

Чому ні Спритко і Гарнюня, ні Славек і Славко не сподобались українському вболівальникові? Шаблонні та стереотипні – волає інтернет-спільнота. Добре! Ось вам яскраві та оригінальні Ясь та Івась. Обурення художника Ігоря Бежука створило два відомі у тенетах всесвітньої павутини образи – поляка та українця. До ентузіаста долучився Віталій Юрасов, який подарував персонажам мову, їхні жарти та пригоди. 

На існуючих коміксах автори вирішили поставити крапку, але загадково натякають на інші проекти. «Я штурхаю Ігора намалювати філософський комікс. Хочу зобразити всіх філософів,» - зізнається Віталій.

Малу залу галереї прикрашали стенди зі сторінками коміксу та великі картонні постаті Яся та Івася, біля яких залюбки фотографувались відвідувачі. На презентації можна було також поставити будь-яке запитання авторові та отримати безкоштовний примірник історії поляка й українця.

Ігор та Віталій натхненно покепкували з недоліків та звичок представників обох країн, приправили історичними та політичними мотивами і «зварганили» цікавенький комікс на 32 сторінки. Тож, веселого усім читання!

 

comments powered by HyperComments