Зробимо Харків Чистим — 2013. Всесвітня акція прибирання

Руслана Коренчук  |  П'ятниця, 19 квітня 2013, 00:36
20 квітня по всій Україні пройде глобальна акція прибирання “Зробимо Україну чистою”. А сьогодні, в Харківській державній науковій бібліотеці імені Короленка відбулася прес-конференція з приводу “ЗУЧ-2013” в м. Харків. Ця кампанія є частиною всесвітнього руху “Let's do it world!”, котра виникла в Естонії в 2008 році. На даний момент в цьому русі беруть участь 7 мільйонів людей з 96 країн світу.
Зробимо Харків Чистим — 2013. Всесвітня акція прибирання

В Україні така акція цього року проходитиме вже втретє. Її ідея достатньо проста: виховати в людях дбайливе ставлення до оточуючого середовища, життєвого простору міста та околиць. Ніхто не вимагає від активістів щомісячних суботників, однак раз у році можна вийти і прибрати найближчий від дому парк чи водойму і таким чином самому прикласти зусиль до облагородження середовища життя. Як стверджують організатори, один момент, це власне, прибирання території: тут є теж значні перемоги — для прикладу, в 2012 році по всій Україні за день було зібрано 8200 тисяч кубічних метрів пластику, скла та іншого сміття. Самих же учасників акції минулого рок було уже  51 тисяча по 110 містах і містечках України.

Цього року організатори очікують 100 тисяч учасників і ще більшу кількість зібраного сміття. Інший, виховний момент полягає в тому, що людина, котра хоч раз в житті приділила прибиранню 3 години часу на рік, уже не буде смітити довкола себе, просто ідучи по вулиці, навіть в країні, де мінімум смітників. Так поступово, наслідуючи приклад один одного, і ваші друзі перестануть кидати сміття  собі під ноги, і таким чином, країна дійсно стане чистішою.

Позитивну динаміку зростання кількості волонтерів, організацій, фірм протягом цих 3-х років відзначають організатори акції.

Долучитися до акції дуже просто -- зареєструватися за посиланням - вибрати місце збирання, прийти туди 20 квітня, отримати інвентар і зробити країну чистішою.

Запроси друзів, колег, знайомих зробити теж саме.

Поширюй інформацію про акцію в соціальних мережах, засобах інформації, серед друзів, сусідів і колег.


comments powered by HyperComments