Обласну владу Харківщини пікетували на День соборності

Юлія Гуш  |  Середа, 22 січня 2014, 17:47
22 січня в Харкові пройшов пікет напроти будинку обласної ради і державної адміністрації. Його причиною стало введення в дію антиконституційних, на погляд багатьох, законів від 16 січня, які перетворюють Україну на державу безправних людей.
Обласну владу  Харківщини пікетували на День соборності

Тут, за словами пікетувальників, мала відбутися позачергова сесія Харківської обласної ради, на якій депутати планують звернутися до президента із закликом про запровадження в Україні надзвичайного стану [- вчора аналогічний захід вже  провели депутати-«регіонали» у Луганську].

«Інформація не точна, але перевірена», – відзначив Олег Дебелий, помічник народного депутата Ігоря Швайки (фракція ВО «Свобода»). Зокрема, він не оминув увагою події, які сталися сьогодні зранку в Києві на вулиці Грушевського: «Банковій хотілося на Грушевській трупи, – розповідав пан Дебелий, – я сьогодні на «Фейсбуці» бачив офіційне підтвердження, що вони є. Провокація це чи не провокація, ким або чим це було влаштовано – покаже час. Але трупи є і нібито є підстави для наведення порядку. Але спровокувала це сама Банкова, спровокувала це сама влада. І український народ, нехай не повністю, але розуміє, що ця влада вже не може тут працювати і керувати. Вже урвався терпець».

Окрім того, мова зайшла і про діяльність «Правого сектору», представники якого з 19 січня беруть участь в сутичках з силовиками на вулиці Грушевського. «Свободівці» категорично відхрещуються від дій «Правого сектору» [- зі сцени Майдану лідер партії Олег Тягнибок ще ввечері 19 січня оголосив про це, 22 січня вдень нардеп-«свободівець» Ігор Мірошниченко знов закликав «правих» припинити бої на вулицях як безперспективні]. Члени «Сврбоди» наголошували, що тільки мирний протест може бути доцільним. Про що свідчить досвід таких країн, як Індія, Чехія чи Польща, які здобули свою самостійність і демократію саме завдяки мирним протестам.

comments powered by HyperComments