Старий мотлох або гуманітарна допомога для столичного Майдану: що саме спалили у харківському гаражі?

П'ятниця, 7 лютого 2014, 12:39
Харківський активіст Андрій Ільгов заявив про підпал свого гаража, де на той час начебто зберігалась гуманітарна допомога для київського Євромайдану.
Старий мотлох або гуманітарна допомога для столичного Майдану: що саме спалили у харківському гаражі?

Про це Ільгов написав на своїй сторінці в Facebook, пишуть «Харків. Коментарі».

«Щойно спалили мій гараж, де знаходилася гуманітарна допомога для Києва. Згоріло все, що могло згоріти. Подробиці напишу пізніше », – написав Ільгов.

При цьому активіст розповів «Харків.Коментарям», що отримав інформацію про можливий підпал свого гаража заздалегідь. За його словами, кілька днів у гаража чергували активісти, проте нічого не відбувалося, а про сьогоднішній пожежу йому повідомили рятувальники, які працювали на місці події.

Ільгов розповів, що, зайшовши в гараж, побачив, що полум'я йшло від воріт знизу. Ворота були закриті, однак під ними є щілина, через яку, як він припускає, і могли підпалити речі.

Також, за словами Ільгова, в гаражі було виявлено пляшка з залишками легкозаймистої речовини. Він повідомив, що більша частина речей, які призначалися для відправки на київський Євромайдан, знищені або сильно пошкоджені. Зокрема, згорів великий намет.

У той же час помічник начальника Головного управління ДСНС в Харківській області Ігор Лупандін уточнив, що інформація про пожежу надійшла в ніч на 7 лютого, о 03:38. Займання сталося в гаражі напроти житлового будинку на Салтівському шосе, 102. На місце виїжджали два підрозділа рятувальників.

Як зазначено на сайті МНС, на момент прибуття рятувальників вхідні двері палаючого гаражу були зачинені. Площа пожежі склала 10 кв.м. Горіло сміття та старі домашні речі, автомобіля в гаражі не було.

Впритул з різних боків були розташовані ще 2 подібних гаражі. Відчинивши їх, рятувальники виявили в них 2 автомобіля ГАЗ-31 з газобалонним устаткуванням. Щоб запобігти вибуху їх негайно було відбуксирувано на безпечну відстань.

Рятувальники впорались із вогнем о 03:55 [ Ред. - тобто, за 17 хвилин від часу отримання повідомлення!]. Постраждалих немає. Сусідні гаражі також не постраждали.

Причина виникнення пожежі з’ясовується.

Нагадаємо, раніше в Харкові згоріли орендований мікроавтобус, на якому перевозили обладнання для Евромайдана, і Opel Omega одного з активістів. Пізніше згоріла машина активіста, депутата облради Івана Варченка. Декількома днями раніше – автомобіль учасниці Евромайдана. Також невідомі підпалили авто депутата міськради від «Батьківщини» В'ячеслава Гузя. Також у Харкові кинули «коктейль Молотова» у друкарню, яка виготовляла листівки для міського Евромайдан

 

comments powered by HyperComments