Увага! У школах, садах і вузах Харкова вводиться карантин

Субота, 31 жовтня 2009, 22:44
У шкільних і дошкільних освітніх установах міста Харкова вводиться карантин строком на один тиждень, починаючи з понеділка, 2 листопада 2009 року.
карантин у школах

Харківський міський голова Михайло Добкин підписав  відповідне розпорядження 30 жовтня.

Заняття в професійно-технічних і вищих учбових закладах міста I – IV рівнів акредитації припиняються згідно Наказу МОН України № 996 від 30.10.2009 р. з 31 жовтня на три тижні.

Нагадаємо, 30 жовтня пройшла нарада керівництва міста, санепідеміологов, головлікарів Харкова. На ній був прийнятий наказ, згідно якому всі поліклінічні установи міста переходять на режим роботи з 8:00 до 20:00. Вони прийматимуть всіх без виключення, незалежно від району реєстрації, а також іногородніх з інших районів і областей.

У кожній поліклініці буде для таких оглядів обладнаний спецкабінет.

Звичайний режим відвідин хворих (особливо це стосується пологових будинків) скасовується. Просто так прийти і поспілкуватися з хворим вже не можна.

Крім того, місто розгортає мережу консультативних телефонів. У кожну поліклініку міста можна подзвонити по її чергових телефонах і отримати консультацію з 8:00 до 20:00.

З 20:00 до 8:00 в диспетчерському режимі працюватимуть телефони швидкої допомоги, приймального відділення обласної інфекційної лікарні і обласної дитячої інфекційної лікарні.

Для медичних працівників будуть прийняті запобіжні засоби. Зокрема, вони будуть забезпечені противірусними препаратами.

У зв'язку з епідемією грипу в західних областях України Управління охорони здоров'я Харківської міської ради просить харків'ян утриматися від відвідин місць масового скупчення людей, і при перших ознаках простудних захворювань (висока температура, сухий кашель і т.д.) негайно звертатися в лікувальні учережденія міста.

Нагадаємо, 30 жовтня Віктор Янукович відмінив мітинг, який повинен був відбутися сьогодні на площі Свободи в Харкові. Таке рішення було ухвалене у зв'язку з тим, що в Україні оголошена епідемія свинячого грипу.

comments powered by HyperComments