Льодяниковий період у картинах майстра

Титаренко Жанна  |  Вівторок, 16 лютого 2010, 17:38
Льодяниковий період – це те солодке дитинство, в якому мрії стають метою, радість і посмішка стають природною окрасою обличчя і того світлого стану душі, який виливається у вірші та малюнки. Саме тому так солодко і назвала свою виставку харківський митець Марія Козиренко, у картинах якої поєднані чіткість зображення і кольорова гама, а багата фантазія авторки ще більш наповнює їх зміст.
картина

Дивакуваті контури широких листочків, які нагадують липу, подані таким чином, що, поглянувши на них ,ми бачимо візерунок створений морозом на віконному склі. У наших думках спливає безхмарне дитинство у якому ми здатні були помічати всю цю красу навколо себе.

Графіка харківської поетки Марії Козиренко неповторна. Виставка її картин триває в літературному музеї Харкова до 25 лютого.

Про авторку. Марія Козиренко (нар. 1986р.) – поет, прозаїк, художник-графік. Закінчила філологічний факультет Харківського Національного університету ім.. В. Н. Карабіна. Автор поетичної збірки «Сонячна бомба» (Харків, Крок, 2008) та книги прози «Бюро загублених думок» (Луцьк, Твердиня, 2009).

На початку 2008 року спільно з Оксаною Бойко заснувала неформальне об’єднання «Сплав Літературних Ідеалістів» (СЛІД), (Марія Козиренко, Оксана Бойко, Олена Черниш).

Учасниця міської виставки мистецтв «OPEN-Харків» (2006р.) Дипломантка міжнародного конкурсу «Гранослов», 2004р., лауреат обласного конкурсу «Молодіжний лідер року - 2004» у номінації «Поет, письменник», переможиця та призерка багатьох всеукраїнських літературних конкурсів, у тому числі й мережених.


 

comments powered by HyperComments