Правоохоронці змусили терміново закінчити пікет

Жанна Титаренко  |  П'ятниця, 19 березня 2010, 13:41
Сьогодні, 19 березня 0 10.00 відбувся пікет харківської обласної державної адміністрації, за ініційований обласною організацією Молодіжного Націоналістичного Конгресу (МНК). Підтримали «Антитабачну компанію» місцева філія ВО «Свобода» та невелика кількість людей, які не входять до громадських організацій, але ідеологічно згодні зі звільненням з посади міністра освіти України Дмитра Табачника.
Правоохоронці змусили терміново закінчити пікет

Конгресівці показали невеличке театральне дійство. Роль Дмитра Табачника була зіграна дуже емоційно, але правдиво. Майбутні дії міністра освіти зображувалися злочинними, жорстокими, і велику увагу було приділено тому, що історія України буде знову переписуватися на совєтський та імперський лад.

Про те ж саме говорили й представники ВО «Свобода». Було зачитане публічне звернення до всіх ректорів харківських ВНЗ з вимогою відкликати свої листи, що стосувалися підтримки Табачника на посаді міністра освіти України.

На пікет прийшло близько 70 людей. Акція повинна була тривати до 12 години, але правоохоронці змусили розійтися пікетувальників на годину раніше. Це трапилося після того, як два молодих юнаки в гучномовець почали кричати: «Слава Україні! – Героям слава» та «Слава нації! – Смерть ворогам!». До них швидко наблизилися чотири правоохоронця. Люди обступили з усіх боків цих двох хлопців і почали вимагати пояснення таких дій.

Відповідь була однозначною: розійтися всім і негайно. Свої дії правоохоронці намагалися обґрунтувати законодавством про мирні зібрання і політичні акції. Вони вимагали письмового дозволу на участь у політичній акції від ВО «Свобода» та інших охочих висловлювати свої думки в гучномовець.

Дуже дивним є той факт, що перед цим розійшлися майже всі представники ЗМІ. Зробили світлини, взяли в когось інтерв’ю і все... Що буде потім, байдуже... Хіба може порушувати законодавство України вищезгадані гасла? Для того, щоб це сказати в Харкові, тепер треба, мабуть, буде брати письмовий дозвіл у місцевої демократичної(?) влади.



 

comments powered by HyperComments