Будівництво дороги на місці кладовища продовжується. (ФОТО)

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 20 липня 2010, 17:29
Сьогодні, 20 липня ковшем грейдера знищено ще одне захоронення. Під час земельних робіт було зламано кришку домовини і кістку вдягнену в чималий залишок чобота. Незважаючи на знахідку, земельні роботи продовжуються.
Будівництво дороги на місці кладовища продовжується. (ФОТО)

На місце подій захисники дерев викликали криміналістів. До часткової ексгумації долучилися представники громадського об’єднання з охорони культурної та історичної пам’яті “Меморіал”. За законодавством України, проводити розкопки дозволяється лише спеціалістам, через подання заявок і документів в органи влади. Інші особи і організації не мають права на подібну діяльність.

Але в Парку Горького земельні роботи ведуться на повну потужність, а дослідники-археологи ходять біля рухомого бульдозера і збирають лише те, що встигнуть побачити.  

Свідком подій також була австрійська журналістка, яка брала інтерв’ю в захисників дерев. Австрійська пані просто шокована самим фактом будівництва дороги в Парку Горького і таким недбалим ставленням до людських рештків, що є у свою чергу наругою над пам'яттю загиблих.

Крім того, спеціалісти, які займаються будівництвом дороги кажуть, що з самого початку їм не вистачає будівельних матеріалів навіть для того, щоб зробити “дорожню подушку” із відповідного шару щебеню. Інших матеріалів теж обмаль. Просто в землю у деяких місцях уже почали ставити бордюрний камінь. Самі люди, які працюють на будівництві дороги, повністю згодні з тим, що парк людям набагато потрібніший, ніж така дорога.

 

Ширина дороги вже перевищує 10 людських кроків, але вирубка дерев продовжується для її розширення.

comments powered by HyperComments