Віталій Кличко в Харкові: загальні слова і конкретні яйця

Арсеній Троян  |  Понеділок, 10 березня 2014, 15:18
Запланована на 10 березня зустріч харків'ян з лідером партії "УДАР" розпочалась з традиційних читання молитви та співання гімну.
Віталій Кличко в Харкові: загальні слова і конкретні яйця

В.Кличко з’явився на майданчику біля пам'ятника Тарасу Шевченку майже з 30-хвилинним запізненням. Він подякував за громадську активність (кількість учасників налічувала кілька тисяч), пан Віталій виголосив доволі традиційну як для політика промову, в якій з-поміж іншого розповів чому українці вийшли на Майдан та відзначив важливість суспільного єднання.

Перебуваючи в місті, де останніми тижнями точиться міжмовний конфлікт, Кличко сказав, що «немає значення, якою мовою говоримо», бо громадяни України мають будувати відносини на «взаємній вигоді», як в межах країни, так і з Росією.

Також Кличко зазначив, що нині від нас (очевидно, маючи на увазі «простих» громадян) залежить дуже багато, а головним є питання «Любиш ти Україну чи ні».

Зустріч з лідером  партії «УДАР» супроводжувалась акцією проросійських прихильників. Група числом близько 200 осіб, переважно хлопці міцної статури та в спортивному одязі, розташувалась на протилежному від пам'ятника Шевченку боці вулиці Сумської. Вони спочатку вигукували різноманітні гасла: «Харьков!», «Россия», і навіть, деякі «запозичені» з Євромайдану — «Харків, вставай!».  Потім дехто з цих людей почав кидати в прихильників Кличка  яйця та петарди.

Міліція в події не втручалась, деякі службовці правоохоронних органів підходили до людей з георгіївськими стрічками і про щось з ними говорили.

Насамкінець зустрічі ведучий мітингу вручив Віталію Кличку звернення харківського Майдану до в.о. президента О.Турчинова з вимогою реального захисту від російської інтервенції.

comments powered by HyperComments