В Літмузеї відкрилася виставка «Музейон»

Юлія Гуш  |  Неділя, 31 серпня 2014, 13:36
30 серпня в харківському Літературному музеї відбулося відкриття виставки «Музейон». В її рамках музейні педагоги відтворюватимуть навчальний процес шкіл різних країн, які існували в різні історичні пе ріоди.
В Літмузеї відкрилася виставка «Музейон»

Цього разу юні відвідувачі спробували себе в ролі учнів давньогрецької гімназії. Вони не тільки послухали невеличку лекцію про особливості античної освіти, а й відвідали «уроки», прототипом яких стали заняття, які свого часу проводились в древньогрецькій гімназії. І так як древні греки цінували фізичну красу та здоров'я, особливу увагу музейні педагоги приділили саме рухливим іграм. Але вони мали свої особливості: граючись, діти мали змогу оновити або поповнити знання зі сфери міфології, історії та літератури.

Вони намагалися поцілити з лука в правильну відповідь, брали участь в «літературознавчій» естафеті, виконували стрибки в довжину, вимірюючи їх гекзаметром та боролися один з одним в тому, хто більше знає казок та віршів. Наприкінці «навчального дня» вони спробували себе в ролі поетів, дописавши власних віршів до відомих чи не дуже поезій.

Уроки в «історичних» школах будуть проходити і надалі. Наприклад, діти зможуть завітати до англійській вікторіанської школі ХІХ століття, українській церковно-приходської школи або інституту шляхетних дівчат імені Г. Квітки-Ослов`яненка тощо. Також виставка «Музейон» представлятиме твори з української та зарубіжної літератури, орієнтовані на шкільну програму. Це все для того, щоб школа не асоціювалась виключно з нудьгою та рутиною, а уроки літератури сприймалися як можливість для нових цікавих відкриттів. 

comments powered by HyperComments