Розпочато розробку Стратегії розвитку Харківської області до 2020 року

Вівторок, 30 вересня 2014, 20:53
Урядом України затверджено Державну стратегію регіонального розвитку на період до 2020 року. Як зазначив перший заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Райнін, ухвалення нового стратегічного документа обумовлено суттєвими змінами внутрішніх та зовнішніх умов розвитку України, новими викликами, що постали перед країною. Крім того, з урахуванням курсу на євроінтеграцію України вкрай важливо, щоб документ відповідав європейським стандартам.
Розпочато розробку Стратегії розвитку Харківської області до 2020 року

 

«Ухвалена в 2010 році Стратегія розвитку Харківської області вже не відповідає економічним і політичним реаліям сьогодення, частина програм втратила свою актуальність, а строк дії деяких програм взагалі закінчився. Також є необхідність докорінного перегляду самої ідеології формування регіональної Стратегії. Це пов’язано з тим, що в умовах складної економічної ситуації виникає необхідність у визначенні пріоритетів розподілу ресурсів і концентрації їх у тих галузях, що зможуть забезпечити найкращий результат у найкоротші терміни, а також довгостроковий і комплексний вплив на розвиток економіки регіону»,- підкреслив Ігор Райнін.

Перший заступник голови ХОДА відзначив, що в області вже розпочато роботу щодо формування Стратегії розвитку Харківської області до 2020 року, яка буде узгоджена з положеннями Державної стратегії регіонального розвитку на період до 2020 року. Найближчим часом розпорядженням голови обласної державної адміністрації буде затверджено склад робочої групи з розробки проекту нової Стратегії розвитку Харківської області.

comments powered by HyperComments