У Харкові відбулося засідання Координаційної ради з питань захисту прав інтелектуальної власності

Четвер, 2 жовтня 2014, 11:42
Відбулося чергове засідання Координаційної ради з питань захисту прав інтелектуальної власності при обласній державній адміністрації.
У Харкові відбулося засідання Координаційної ради з питань захисту прав інтелектуальної власності

 

Під час засідання були розглянуті питання державної політики у сфері інтелектуальної власності та її впровадження на території Харківської області; стан виявлення злочинів у сфері інтелектуальної власності, проведення масово-роз’яснювальної роботи з цього питання підрозділами Головного управління Міндоходів у Харківській області.

Як повідомив перший заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Райнін, у Харківській області проводиться системна робота щодо попередження та виявлення фактів порушення чинного законодавства у сфері інтелектуальної власності, а також інформаційно-роз’яснювальні заходи за допомогою засобів масової інформації для різних груп населення.

Водночас, діяльність з управління інтелектуальною власністю, відповідно до ухваленої Національної стратегії розвитку сфери інтелектуальної власності в Україні на період до 2020 року, потребує вдосконалення.

"Також є нагальним питання включення до навчального плану курсу вивчення основних засад прав інтелектуальної власності під час проведення заходів з підвищення кваліфікації кадрів державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування, педагогічних працівників, керівників державних підприємств", - зазначив Ігор Райнін.

comments powered by HyperComments