Харківські активісти провели «марш останнього спротиву старій владі»

Юлія Гуш  |  Субота, 25 жовтня 2014, 14:19
24 жовтня в Харкові відбувся марш під назвою «Останній спротив старій владі. Далі тільки радикальні дії».
Харківські активісти провели «марш останнього спротиву старій владі»

В організації заходу взяли участь проукраїнські да демократичні сили міста. Учасники маршу обурені намаганням політиків, які мали безпосереднє відношення до колишньої злочинної влади, знову зайняти керівні пости в державі. «Я прийшов продемонструвати свою позицію, – розповів Сурен Кочарян, – я проти намагань колишніх регіоналів і комуністів потрапити до Верховної ради знову. Це по-перше. А по-друге – продемонструвати те, що Харків – це українське місто».

Крім того, є чимало нарікань на передвиборчий процес, який проходив з чималою кількістю порушень. «Ми сподівались, враховуючи події минулого року, що вибори будуть проходити більш чесно і прозоро, – розповів Михайло Довгопол, активіст Автомайдану, – але цього не сталося. І наш моніторинг перевиборчої ситуації показує, що за кількістю підкупів це, можливо, найбрутальніші вибори, які в нас були. Ми хочемо попередити, що ситуація змінилася. І люди змінилися. І ми не хочемо таких виборів які були до цього. І ми не хочемо старих обличь у владі».

«Такі акції важливо проводити, щоб наші можновладці не забували про те, що цими виборами все не закінчується, – поділився своє думкою активіст Автомайдану Олександр, – це не означає, що ті, хто пройшов, матимуть вседозволеність та недоторканість як раніше. Як раніше не буде. Крім того, ця акція –  це мирний спротив злочинним методам проходження до влади. Такі акції повинні відбуватися, адже в протилежному випадку ми можемо повернутися до тієї системи, яка була при минулій владі».

Учасники маршу почали збиратися біля площі Конституції. Вони пройшли колоною по Сумській вулиці. Активісти співали традиційних пісень («Воины света», «Червона рута» та скандували лайливі кричалки в сторону Путіна та Новоросії. Деякі з них влаштували фейверки та запалювали фаєра. Марш закінчився на площі Свободи. Група активістів прикотила до постаменту, де стояв пам’ятник Леніну, «люстраційний» сміттєвий бак. Біля нього пройшло спалення політичної агітації тих «нечистих на руку» партій, про які всі «і так вже все знають».


 

comments powered by HyperComments