У приміщенні ХОВ ВОВ обговорили допомогу військовим та проблеми місцевого самоврядування

Юлія Гуш  |  Вівторок, 13 січня 2015, 17:13
12 січня в приміщенні Харківського обласного відділення Всеукраїнського об'єднання ветеранів відбулася нарада, в якій взяли участь представники різних громадських організацій міста.
У приміщенні ХОВ ВОВ обговорили допомогу військовим та проблеми місцевого самоврядування

Вони, зокрема, обговорили проблему відсутності станцій, де б військові, які повертаються з зони АТО, могли б отримати допомогу. Адже в Харкові існують точки, де вимушеним переселенцям можуть допомогти з харчуванням чи житлом. Але вони проблемами військових не займаються. Було виголошено пропозицію створити в місті точки, де б волонтери надавали допомогу військовим (наприклад, на ст. м. Пролетарська). Також була висунута пропозиція залишити біля Штабу майдану зошит, де бажаючі могли б записатися у волонтери. Окрім безпосередньої  допомоги солдатам, вони також будуть збирати для них кошти.

Згодом Олександр Квашнін прочитав доповідь, в якій він розглянув проблеми місцевого самоврядування, створення та діяльності місцевих громад, право яке задеклароване в 11 розділі Конституції України. Було наголошено на тому, що ситуація з місцевим самоврядуванням в Україні залишається вкрай незадовільною.  В межах цієї доповіді, наприклад,  згадувалося, що до сьогоднішнього дня різні олігархи продовжують присвоювати собі національні (територіальні) багатства громад.  

comments powered by HyperComments