На народному віче поговорили про мобілізацію (фото)

Юлія Гуш  |  Понеділок, 9 лютого 2015, 13:20
8 лютого на площі Свободи відбулося традиційне недільне віче, на якому були обговорені проблеми мобілізації в Харкові та Харківській області..
На народному віче поговорили про мобілізацію (фото)

Ігор Розсоха, координатор Євромайдану: «Це питання безпеки Харкова. І я хотів би, щоб наша громада ще раз усвідомила одну просту річ: якщо буде зірвана мобілізація в Харкові та області – це буде означати, що українська держава недостатньо їх контролює. Тобто, самим зривом мобілізації ми, можна сказати, відчиняємо браму Путіну. І наше спільне завдання – цього не допустити. Це питання оговорювалося на обласному штабі оборони Харкова. І всі патріотичні організації Харкова та області активно підключаються до вирішення цієї проблеми».

Військовий комісар, начальник гарнізону Харківської області Малицький: «На сьогоднішній день у нас виконано 17 % від планового завдання. Я скажу, що це дуже малий відсоток Основною причиною є те, що з обсягом всіх військовозобов’язаних, які підлягають оповіщенню, ми просто не в змозі впоратися. На координаційній нараді, де ми спілкувалися з представниками громади, було піднято питання щодо рознесення повісток. Я скажу, що виходячи з тієї кількості повісток, які ми рознесли, більше 70 % ми не можемо вручити. Громадяни ховаються від призову. Тому нам потрібно вирішити питання щодо складання груп посильних, які б допомогли нам рознести повістки військовозобов’язаним під розпис. Тому що коли вручена повістка під розпис – це вже рахується, що військовозобов’язаний в нас оповіщений».

Малицький розповів, що ті громадяни які відкрито відмовилися від вручення повіток або отримали повістку, але не прийшли у військовий комісаріат – на них буде складене подання до відділів міліції А щодо порядку проходження служби, то призовники спочатку 25 діб проходитимуть загальновійськову підготовку на полігонах та навчальних центрах, а потім їм дається 15 діб на залагодження підрозділів.

Також на віче виступили зоозахисники, які виразили свій протест проти вбивства бродячих котів в Харкові. Вони обурені діями та рішеннями Міськради, а особливо міським головою Геннадієм Кернесом за те, що вони організовують знищення бродячих тварин, виділяючи для цього чимало коштів з міського бюджету. 

comments powered by HyperComments