Як в Харкові намагаються боротися з наркоточками

Юлія Гуш  |  Вівторок, 28 квітня 2015, 08:44
27 квітня в Харківському кризовому інфоцентрі громадські активісти розповіли про інцидент, який трапився 24 квітня.
Як в Харкові намагаються боротися з наркоточками

В заході взяли участь В'ячеслав Дуда, громадський активіст, волонтер, Сергій Тимохін, активіст ГО «Східний корпус» та Валентин Бистріченко, активіст ГО «Громадська варта». Вони розповіли про деталі інциденту, який стався 24 квітня. Тоді під час патрулювання вулиць міста активісти «Стоп Наркотику» знайшли точку, де продавали наркотичні речовини. Вони конфіскували «продукцію» задля того, щоб потім представити її міліції як речовий доказ. Але після того їх почали переслідувати представники охоронного агентства «Охрана и безопасность» (Докладніше).

«Наші активісти зробили контрольну закупівлю, щоб переконатися, що це конкретно спайс, – розповів В'ячеслав Дуда, – це 1,5 кг макового зерна, просоченого якоюсь психотропною речовиною. Іі на додачу дають пляшку розчинника. Це в овочевому кіоску».

До цього активісти стежили за цією точкою. За їх словами, охочих купити наркотики було чимало: це люди різного віку, рівня освіти, матеріального стану тощо.

Валентин Бистріченко: «Є закон переходу кількості в якість. І якщо суспільство буде дозволяти залишати будь-які правопорушення безкарними, то потім вони переростуть в повне беззаконня. Тут відбувалося реальне перевищення повноважень.».

Сергій Тимохін : «Можу сказати наступне: якщо громадяни, харків'яни, українці хочуть бачити свою країну і місто чистими - в цьому немає нічого поганого. Це абсолютно нормальне бажання кожної людини».

В'ячеслав Дуда: «Я теж вважаю що те, що зробили ці хлопці робить їх просто молодцями. Якщо б все суспільство, його основна маса була настільки активна - то навіть думок не було у цих всіх злочинців проводити ці махінації».

Переслідуючи активістів, представники даної фірми пустили в хід травматичну зборю. Під час погоні вони два рази спровокували аварію, в яких постраждали автомобілі мирних мешканців. Після завершення погоні на площі Свободи вони влаштували бійку, в якій постраждали активісти. За словами громадських діячів, в цій ситуації було 100%-ве перевищення повноважень зі сторони представників даної правоохоронної фірми. Вони наполягають на тому, що її необхідно позбавити  ліцензії.

comments powered by HyperComments