92-га бригада отримала нові установки для ККТ (фото)

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 8 травня 2015, 20:18
8 травня в Башкірівці під Чугуєвом волонтерська група Help Army передала 92-й окремій механізованій бригаді 20 установок для ККТ (кулемет Калашникова танковий) власного виробництва.
92-га бригада отримала нові установки для ККТ (фото)

Конструкція установок для ККТ була удосконалена та виготовлена завдяки зусиллям інженерів групи Help Army. Загальна вартість цієї партії сягає 90 тисяч гривень. Інженери зробили полегшену треножну установку, яка дає помітну перевагу в обороні. Крім того, установки оснащені прикладом з оптичним прицілом.

Петро Чуб, в.о. начальника штабу 92-ї ОМБР: «Прогрес йде. Розробляються нові системи, вдосконалюється техніка ведення бою, більш ефективно використовується зброя. Ми спільно з багатьма волонтерськими групами розробляємо проекти які, як ми сподіваємося, будуть надалі втілені в життя. Раніше в наших збройних силах таких установок, на жаль, не було. Вони дадуть більш ефективно вести вогонь. Їх перевага полягає в тому, що особовому складу не потрібно буде їх тримати в руках. Цю установку можна використовувати під час стрільби з-за укриття».

Віктор Ніколюк, командир 92-ї ОМБР: «Звичайний кулемет, який стоїть на бронеоб'єкті, він використовується простою людиною як станковий кулемет. Він дозволяє вести вогонь у радіусі 360˚ замість визначених 120˚. Якщо на бронеоб'екті ми ККТ можемо використовувати максимум на 1200 метри, то тут ми маємо змогу використовувати його на відстань до 1500. Це дуже великий плюс. Людина захищена, вона може вести вогонь. І в той же час вона (установка) дає можливість встановлювати даний кулемет не тільки на бронеоб'екті, а також на самій звичайній машині».

Нові установки в той же день були випробувані на місцевому полігоні. Вони дають можливість бійцям більш ефективно вести вогонь. Після відповідних випробувань їх передадуть в зону АТО.

Фоторепортаж

comments powered by HyperComments