В Літмузеї пройшов День швидкості (фото)

Юлія Гуш  |  Неділя, 21 червня 2015, 13:30
20 червня в харківському Літературному музеї в межах Дня швидкості пройшла ціла низка освітньо-розважальних заходів для всієї родини.
В Літмузеї пройшов День швидкості (фото)

Заходи розпочалися з музейного заняття «Швидкості у фантастиці». «В рамках проекту «Наукове літо в кабінеті професора КрейзіФорда» ми сьогодні проводимо День швидкості, – розповіла Ольга Черемська – стартував він з музейного заняття «Швидкості у фантастиці». Там ми з’ясовували, з якою швидкістю мандрував Наутілус у Жуля Верна, повітряна куля Ганса у Едгара По. Ми проводили розрахунки, самі складали план подорожей, з’ясовували, за скільки часу з точки А до точки Б ми можемо долетіти чи допливти».

Після заняття на подвір’ї Літмузею діти мали змогу пограти в гру «Сигнальні прапорці у гонках», яку провів Роман Смордінов. Паралельно пройшла відкрита лекція директора меморіального музею Гризодубових Віталія Власка, присвячена безмоторним літальним засобам. А завершився День швидкості вже «дорослою» лекцією «Астрономія відстані. Масштаби всесвіту», яку прочитав Денис Лаптєв, молодший науковий співробітник Фізико-технічного інституту НАН України. 

comments powered by HyperComments