За допомогою Жиліна держава втратила понад 50 млн гривень

Четвер, 2 липня 2015, 12:37
Цього року прокуратура області спільно з оперативними службами виявили центр конвертації, що належить відомому сепаратистові Жиліну. З його допомогою упродовж 2012-2014 років держава втратила через несплату податків понад 50 мільйонів гривень.
За допомогою Жиліна держава втратила понад 50 млн гривень

Такі дані повідав Артем Степанов, під час брифінгу в Харківському інфоцентрі.

За його словами, в травні поточного року справа відносно одного з директорів фіктивної фірми пішла до суду для розгляду по суті. У червні закінчено судове розслідування ще трьох осіб, так званих директорів фіктивних підприємств, за допомогою яких створювалася структура центру конвертації.

Терористичні акти, сепаратизм, інша протиправна діяльність повинна підживлюватися економічно. Окремий напрям роботи - викриття фактів ведення тіньового бізнесу, сказав А.Степанов.

Організатором усіх цих фінансових махінацій є Євгеній Жилін, якому винесена відповідна підозра в скоюванні злочинів. Нині він знаходиться в розшуку.

Нагадаємо, за даними податкової міліції, Жилін разом з трьома посібниками створив п'ять фіктивних підприємств, за реквізитами яких виготовлялася документація для безтоварних операцій. Послугами центру користувалися в Запорізькій, Донецькій, Київській і Харківській областях.

 

comments powered by HyperComments