В Харківській «Просвіті» триває виставка «юних техніків» (фото)

Юлія Гуш  |  Понеділок, 6 липня 2015, 15:40
В приміщенні харківської «Просвіти» триває вставка моделей, виготовлених школярами гуртка стендового моделізму «Станція юних техніків».
В Харківській «Просвіті» триває виставка «юних техніків» (фото)

На ній представлені моделі військової техніки, яка була задіяна у війнах починаючи з Першої світової і закінчуючи сьогоденням. «Виставка організована для того, щоб показати, що власноруч можуть робити наші діти, – розповів керівник гуртка Леонід Ковтун, – чим вони займаються у вільний від навчання час, а також як можна сполучити вміння самостійно щось створювати та патріотичне виховання. Можна сказати, що це виставка моделей цього року, хоча тут присутні експонати, виготовлені раніше».

Моделі виготовлені з різних підручних матеріалів в масштабах 1:82 та 1:35. Серед них можна побачити моделі танків, винищувачів, бомбардувальників тощо. Леонід Ковтун може розповісти про кожний із них. Наприклад, на виставці представлена модель літака Кузьми Білоконя. Вона була розфарбована завдяки підказкам самого льотчика. Леонід Ковтун розповідав, що він свого часу позитивно зустрів проголошення незалежності України, відвідував Український культурний центр, коли той ще діяв, а його 103-й штурмовий полк був цілком україномовним.

Крім цього, на виставці представлена модель літака Амет-Хана Султана, героя кримськотатарського народу. Є зразки сучасної української авіації, яка сьогодні задіяна в зоні АТО. Також «юні техніки» не оминули увагою досягнення в галузі космонавтики і виготовили модель українського малогабаритного апарату СІЧ-2. «Ось як стендовий моделізм дозволяє нам краще вивчити історію рідного краю, всесвітню історію, історію авіації», – зазначив Леонід Ковтун.

Фоторепортаж 

comments powered by HyperComments