Не всіх мобілізованих відправлять до зони АТО

Юлія Гуш  |  Середа, 8 липня 2015, 17:20
7 липня заступник Харківського військового комісара Юрій Калгушкін розповів про особливості 6-ї хвилі мобілізації.
Не всіх мобілізованих відправлять до зони АТО

Як зазначив Юрій Калгушкін, тепер військовозобов’язаних не будуть забирати прямо з вулиць. Проте як і раніше, співробітники військкомату будуть роздавати повістки в громадських місцях та проводити пояснювальну роботу задля того, щоб військовозобов’язані згодом таки з’явилися у районні військкомати для уточнення даних та проходження медкомісії.

Також Калгушкін вкотре підкреслив низький «військово-патріотичний рівень» мешканців Харківщини. «Велика кількість юнаків призовного віку порушують правила військового обліку та не дотримуються вимог закону про військовий обов'язок військової служби, – зазначив він, – їм протягом 7 днів необхідно прибути до військкомату при зміні місця проживання, місця роботи, місця навчання та інших даних. Другий напрямок, за яким розглядалися правопорушення - це  неприбуття до військкомату після набуття чинності указу президента. Незалежно від того, отримали повістки чи ні».

Також Юрій Калгушкін зазначив, що далеко не всі мобілізовані потрапляють до зони АТО. А ті, хто туди потрапив, не будуть одразу ж відправлені на першу ліню – їм ще буде потрібно пройти відповідну адаптацію. 

comments powered by HyperComments