Активісти розповіли, як проходитиме FRI Open Camp (фото)

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 24 липня 2015, 16:59
23 липня в Харківському кризовому інфоцентрі пройшла прес-конференція за участі активістів ГО Фундація Регіональних ініціатив, які розповіли про молодіжний табір для переселенців – FRI Open Camp.
Активісти розповіли, як проходитиме FRI Open Camp (фото)

Микита Басаргін, головний координатор табору та Світлана Охович, мадіа-координатор розповіли, що FRI OPEN CAMP має на меті сприяння соціальній адаптації вимушених переселенців з Криму та Донбасу віком від 18 до 25 років, а також подолання бар’єрів та стереотипів, які існують в мешканців різних регіонів України стосовно один одного та налагодження продуктивного діалогу між ними. Адже окрім мешканців окупованого Криму та Донбасу, до табору можуть завітати молоді люди з інших областей.

Всього буде відібрано 60 учасників, які проведуть 5 днів в наметовому містечку на території Національного природнього парку «Гомільшанські ліси» Зміївського району. Мешканців табору очікують різноманітні інтерактивні лекції та тренінги на такі теми, як проектний менеджмент, студентське самоуправління, гендерна політика чи боротьба зі стереотипами. Не обійдеться і без розваг – спортивних ігор, конкурсів, майстер-класів, які будуть проводився в дружньому неформальному середовищі. Крім того, вони матимуть можливість добре провести час на вечірній ватрі, куди, за словами ФРІшників, будуть запрошені «цікаві спікери».

«Неформальна освіта. Природа, активний відпочинок. Разом з тим будуть проводитися абсолютно неформальні тренінги та майстер-класи від цілком відомих та достатньо кваліфікованих тренерів, – розповів Микита Басаргін, – людині, яка приїжджає в незнайоме місце, дають можливість побувати в новому середовищі, яке будується виключно на доброзичливих стосунках».

За задумом авторів, FRI OPEN CAMP має проходити в спокійні та дружній обстановці, яка має мінімізувати ризик виникнення конфліктів. Сам табір є аполітичним і на будь-які суперечки стосовно політичних поглядів накладається табу. Це можна сказати і про різного роду шкідливі звички. Але при цьому організатори не відмовляються від власної громадянської позиції: над табором буде вивішений український прапор, а на його відкритті лунатиме державний гімн.

Попередній матеріал

comments powered by HyperComments