В парку Шевченка обсудили новий закон в сфері ЖКГ (фото)

Юлія Гуш  |  Четвер, 13 серпня 2015, 14:57
12 серпня в парку ім. Шевченка пройшла відкрита дискусія під час якої її учасники обговорили новий закон в сфері житлово-комунального господарства.
В парку Шевченка обсудили новий закон в сфері ЖКГ (фото)

Як відомо, у травні 2015 року Верховна рада прийняла Закон України №1565 «Про особливості реалізації права власності у багатоквартирних будинках», більш відомий як «закон про ОСББ». На думку представників «Демальянсу», які виступили ролі організаторів дискусії, на цій темі дуже полюбляють спекулювати різні політичні сили, хоча сфері ЖКГ не вистачає грамотного підходу на основі європейського досвіду модернізації галузі.

«Ця дискусія буде присвячена ухваленому в травні закону №1565, який має змінити правила гри в цій сфері, – розповів Євген Лисичкін, голова харківського «Демальянсу», – тепер кожному мешканцю чи власнику дається право вибрати управляючу компанію. Буде дискусія про ОСББ, про житлові кооперативи і взагалі, про управління житловими будинками не тільки в місті Харкові, а й взагалі в Україні».

Як завжди, в дискусії взяли участь громадські та політичні діячі, експерти та просто небайдужі мешканці міста. Під час заходу вони говорили, як вибрати ефективну керуючу компанію та створити ОСББ, ділилися своїми думками стосовно того, чи потрібно надалі фінансувати КП «Жилкомсервіс» з міського бюджету. Варто також відзначити, що в дискусії взяли участь як прихильники, так и противники закону №1565.

«Про це важливо говорити, адже з цього починається свідомість кожного громадянина, – заначив Лисичкін, – якщо він свідомо підходить до вибору управляючої компанії, свідомо перевіряє, що було зроблено в його під’їзді та підвалі. З цього фактично починається і виховується свідомість кожного громадянина України». 

comments powered by HyperComments