Харківщина разом з Аргентиною збираються спільно виробляти трактори, сіялки та вирощувати зерно

Середа, 30 вересня 2015, 11:20
Аргентина зацікавилася аграрною сферою Харківщини. З цією метою Повноважний посол південної американської країни Ліла Ролдан Васкес де Муан і завітала до регіону.
харківщина та аргентина будуть співпрацювати у аграрній сфері

Економіка та сільське господарство – ось ці дві основні галузі, в яких Аргентина та Харківщина будуть співпрацювати. За словами посла південноамериканської країни Ліли Ролдан Васкес де Муан, Україна та Аргентина – дві найбільш відомі аграрні держави у світі. В Україні – добрі землі, а в Аргентині – добрі сільськогосподарські машини, а також технології, які використовуються під час обробки ґрунту. «Ми також знаємо, що харківські аграрії знайомі давно з сільгосптехнікою Аргентини, а також науковці харківського регіону зацікавлені у співпраці з Аргентиною», - розповіла аргентинський посол. За словами американської гості, Аргентина буде розглядати питання про можливу співпрацю з Харківщиною у вирощенні зерна. Найближчим часом аграрії Харкова повинні завітати до Аргентини та познайомитися докладніше з технологіями вирощення зернових. Для цього у себе в країні, повідомила посол, вони проведуть багато профільних виставок та ярмарків.

Для того щоб вирощувати якісне зерно, потрібна сучасна техніка. Ліла Ролдан Васкес де Муан висловила наміри про спільну працю і в цьому питанні: мова йде про спільне з Харківщиною виробництво тракторів, сіялок та іншої сільгосптехніки.

За словами губернатора Харківщини Райніна, щоб аргентинські бізнесмени краще познайомилися з можливостями нашого регіону, найближчим часом буде підготовлено кілька відповідних проектів. В області більше 600 промислових підприємств, а співпрацює з Аргентиною лише підшипниковий завод, повідомив Райнін, хотілося б, зазначив він, щоб більше харківських підприємств співпрацювало з цією південноамериканською державою, тим більше, що вартість продукції харківських виробників значно нижча, ніж в Європі.

comments powered by HyperComments