У Нововодолазькому районі аграрій зруйнував історичний пам’ятник 18 сторіччя (фото)

Середа, 28 жовтня 2015, 18:27
На Харківщині у Нововодолазькому районі фермер розорав пам’ятник історії. Мова йде про вал фортеці святої Парасковії 18 сторіччя. У давні часи в цій місцині проходила Українська оборонна межа.
У Нововодолазькому районі аграрій зруйнував історичний пам’ятник 18 сторіччя (фото)

За словами прокурора району Володимира Купріянова, частина українського валу проходила вздовж ланів, котрі знаходяться в оренді одного з фермерів Нововодолазького району. В жовтні цього року бульдозеристи господарства повністю зрівняли із землею більше одного кілометра історичного валу і частково розорали майже 7 кілометрів лінії.

Наразі триває досудове слідство. За те, що фермер зруйнував пам’ятник історії та культури, йому світить до трьох років позбавлення волі. Зараз, кажуть фахівці, аграрій робить вигляд, що начебто нічого не знав про історичну важливість валу.

 

Українська оборонна межа – пам’ятник військово-інженерного мистецтва. У 1730 році було ухвалено рішення про створення єдиної лінії для захисту південних кордонів Російської імперії від набігів кримських татарі. Довжина лінії складала більше 285 км. На території Харківської області були розташовані 12 з 13 фортець Українського валу. Фортеця святої Парасковії – сьома з 16-ти.

comments powered by HyperComments