Цитрусові у січні 2016 впадуть у ціні

Вівторок, 15 грудня 2015, 09:00
Ціна на цитрусові – мандарини – впаде на 20% після Нового року.
турецькі мандарини в україні стануть дешевшими

Причина подешевшання, пояснюють експерти, в тому, що РФ запровадила санкції проти Туреччини, а від цього мешканці України тільки виграли.

За словами фахівців, треба чекати на зниження ціни на огірки, томати, мандарини та інші цитрусові, які привозитимуть з Туреччини, а також гранати та виноград. Наразі турецькі продовольчі компанії цих фруктів та овочів взяли курс на Україну, про це повідала Тетяна Гетьман, керівник проекту «АПК-Інформ: овочі та фрукти». За її твердженням, Україна – це третій ринок за обсягами реалізації турецьких овочів та фруктів після ЄС та Росії. Також, додала фахівець, будуть збільшувати і поставки цибулі в січні 2016 року, а відтак ціна на цей овоч також знизиться.

Якщо ще сім днів тому ціна на мандарин з Туреччини була десь 21 грн за кіло, то сьогодні це вже буде 17-18 грн за кіло,  - пояснили експерт.

Підприємці також свідчать про те, що Туреччину зацікавила Україна у напрямі продажу цих фруктів та овочів. Багато з них кажуть, що турецькі імпортери стали пропонувати товари з великою знижкою.

comments powered by HyperComments