До Харкова знову повернувся Різдвяний трамвай (фото)

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 8 січня 2016, 13:33
Вчора в Харкові курсував Різдвяний трамвай, пасажири якого співали різдвяних пісень та слухали казки.
До Харкова знову повернувся Різдвяний трамвай (фото)

Трамвай стартував поблизу Південного вокзалу. Гості заходили до оздоблених святковими прикрасами вагонів. Там вони мали находу ближче познайомитися з різдвяними звичаями та обрядами, послухати казки та заспівати колядки. Всього було облаштовано два вагони: однин «співочий», де виконувалися колядки, а інший – казковий. Паралельно пройшов традиційний вертеп, де за допомогою ляльок розігрувалися традиційні різдвяні сюжети.

Анна Старкова, співорганізатор проекту: «Це щорічний захід, який став традиційним для Харкова. Перший відбувся ще в 2009 році. Тільки минулого року його не проводили із зрозумілих причин. Нікому було цим займатися, та і не було святкового настрою. Ми вирішили відродити цю традицію. На жаль, надто пізно: частина організаторів вже не захотіла брати участь в цьому заході. Але, на щастя, більшість учасників погодилась. А вертеп був організований з подачі Ірини Сальник. Буквально за два тижні вони зібралися, виготовили ляльки. Вийшов такий прекрасний захід, на який сьогодні можна було подивитися.

Також поблизу Південного вокзалу був облаштований стаціонарний майданчик. Там, за задумом організаторів, повинні проходити різного роду майстер-класи для дітей та виступати музиканти, які повертаються з Різдвяного трамваю.

Наталія Нечепуренко, співорганізатор: «Ми в інтернеті зробили сторінку «Різдвяний трамвай». І всі охочі могли зареєструватися на цей захід. Але так сталося, що всі білети були розкуплені. Хоча буде п’ять рейсів. Було дуже багато людей, які бажали взяти участь у цьому заході. Також у нас проходять майстер-класи з дітьми. Це той же різдвяний сценарій. Тут розповідають про всі колядки та щедрівки, які виконували в старовину.

comments powered by HyperComments