З початку року зарплати військових-контрактників підвищилися

Юлія Гуш  |  Четвер, 21 січня 2016, 07:10
Нещодавно в Харківському кризовому інфоцентрі відбулася прес-конференція, присвячена умовам контактної служби на 2016 рік.
Юрій Калгушкін

Юрій Калгушкін, тимчасовий в.о. Харківського обласного комісара, розповів, що зараз в Україні передбачено декілька видів контракту проходження військової служби: звичайний, який підписується на три роки, і сержантський – на п’ять років. Крім того, передбачені короткострокові контракти до завершення особливого періоду чи демобілізації, а також контракти терміном на півроку, які призначені для демобілізованих військових. На службу можуть поступити всі охочі громадяни віком від 18 до 60 років. Умови – наявність середньої освіти, проходження медкомісії та професійно-психологічного відбору.

З початку цього року контрактникам суттєво збільшили заробітну плату. Наприклад, з січня місяця для військових всіх категорій зарплатня була підвищена в 2-2,5 рази. Тепер рядовий солдат отримуватиме 7416 гривень, а старший солдат – 8254 гривні. Окрім підвищення зарплат, контрактники також можуть розраховувати на соціальний пакет та збереження робочого місця, а при безпосередній участі в АТО – на статус учасника бойових дій та передбачені законом пільги.

Юрій Калгушкін розповів, що військові, які поступлять на контактну службу, будуть мати змогу самостійно обирати посаду із запропонованого переліку та місце проходження служби. Заплановано, що по всій Україні на контактну службу буде відібрано 17000 чоловік. Щодо плану по Харківській області, то ним передбачено, що на контракт поступить 945 осіб. 

comments powered by HyperComments