У Харкові знову почалися обшуки IT- компаній: сьогодні перевіряльники увірвалися в офіс відомої фірми, що на вул. 23 Серпня

Вівторок, 26 січня 2016, 12:29
Співробітники податкової служби проводять обшук в офісному центрі, в якому розташовується компанія Promodo (займається просуванням бізнесу в інтернеті).
У Харкові знову почалися обшуки IT- компаній: сьогодні перевіряльники увірвалися в офіс відомої фірми, що на вул. 23 Серпня

Як розповіла прес-секретар компанії Маргарита Бергер, обшук проводиться в усіх фірмах, які розташовані на третьому поверсі бізнес-центру по вул. 23 Серпня, 31б. Ці дії проводяться за рішенням суду у зв'язку з кримінальним провадженням за ч.2 ст. 212 Кримінального кодексу (ухилення від сплати податків).

У документі, на підставі якого проводиться обшук, вказано, що слідчим дозволяється обшукати увесь третій поверх будівлі ул.23 Серпня, 31Б. У переліку компаній, вказаних в документі, Promodo немає.

У документі говориться, що компанія «Східна дистрибуційна мережа» в 2013-2015 рр., переслідуючи злочинний намір, продавала товари за готівку, оформляючи продажі на адресу компаній зі списку без фактичного постачання товарів. Компанії зі списку, приведеного в документі, входять до складу центру конвертації і не сплатили 3,4 млн.грн. податку на прибуток. Слідчим дозволяється вилучити документи, комп'ютери, сервери і флешки.

"Відбувається щось незрозуміле. Ми підозрюємо, що прийшли до наших сусідів, при цьому наші компанії ніяк не пов'язані. Але обшукують усіх на третьому поверсі, у нас вилучатимуть документи", - розповіли в прес-службі.

Юристи компанії намагаються розібратися в причинах слідчих дій.

Як пізніше уточнили в прес-службі, податківці просили свої вибачення і покинули офіс.

 

 

comments powered by HyperComments