Під тиском «Самопомічі» міська влада пообіцяла харків'янам знизити тарифи на тепло на 25%

П'ятниця, 4 березня 2016, 18:19
Сьогодні заступник міського голови Ігор Терехов повідомив про те, що міська влада знизить тарифи на тепло на 25%.
Під тиском «Самопомічі» міська влада пообіцяла харків'янам знизити тарифи на тепло на 25%

Однак ще на минулій сесії міськради (24.02.2016 р) заява депутата від «Об'єднання« Самопоміч» Олени Ворони про те, що платежі за тепло КП «Харківські теплові мережі» неправомірно завищені, стала новиною для міського голови Геннадія Кернеса і депутатів фракції «Відродження».

Більш того, заява «Самопомічі» спочатку було прийнята негативно, а депутатам не дали можливості поставити жодного питання генеральному директору КП «ХТМ» Сергію Андрєєву. Однак ця тема викликала резонанс в ЗМІ і серед жителів міста. І міська влада, фактично, була змушена поступитися в цьому питанні і зробити перерахунок.

«Це дуже хороший сигнал для всіх нас, тому що вперше за багато років міська влада під натиском громадськості, журналістів, нашої фракції «Самопоміч» пішла на поступки. Звичайно, безглуздо виглядає заява про те, що міська влада «добилася» Зниження оплати за тепло КП «ХТМ». Тому що комунальне підприємство фактично підпорядковується цій самій міській владі та меру », - сказала депутат від фракції «Самопоміч» Олена Ворона.

Вона вважає, що ця заява - це спроба «зберегти обличчя». «Все, що потрібно було від влади - це ще місяць тому наказати підлеглому їм Андрєєву (генеральному директору КП« ХТМ ») керуватися законною постановою Кабінету Міністрів, а не шукати всілякі варіанти підвищення вартості послуги. У будь-якому випадку, зниження оплати - це добре. Але ми не спокушайтеся цією заявою, і наша фракція буде контролювати виконання цієї обіцянки.

Крім того, ми попереджаємо міську владу, що продовжимо розбиратися з рештою комунальними послугами та рекомендуємо їм, працюючи на випередження, «добитися» зниження їх вартості від підлеглих цієї самої міської влади комунальних підприємств до обґрунтованого рівня », - сказала Олена Ворона.

Нагадаємо, що минулої сесії міськради (24.02.2016) депутат фракції «Об'єднання «Самопоміч» Ворона заявила про завищення оплати на тепло в середньому на 200-300 грн / міс.

comments powered by HyperComments