Харків’яни обурені несправедливим рішенням суду РФ стосовно Надії Савченко (фото)

Юлія Гуш  |  Середа, 9 березня 2016, 14:06
Сьогодні харків’яни знову прийшли до російського консульства, щоб висловити свою підтримку Надії Савченко.
Харків’яни обурені несправедливим рішенням суду РФ стосовно Надії Савченко (фото)

Вже четвертий день у Харкові тривають пікети на підтримку Надії Савченко. Проте сьогодні акція була особливо чисельною. Мітингувальники зібралися біля російського консульства, аби прямо на місці дочекатися рішення російського суду у справі української льотчиці. І це рішення викликало щире обурення у присутніх. Адже дата оголошення вироку була знову перенесена – тепер вже на 21 березня.  

«Я думаю, це пов’язане з таким абсолютно нелюдським рішенням про перенесення дати вироку на 21 березня, – розповіла волонтерка групи Help Army Іванна Скиба-Якубова, – бо ясно, що за умови сухого голодування дожити до нього буде, м’яко кажучи, дуже складно. Люди дуже обурені. Люди звертаються водночас і до Надії, щоб берегла себе, щоб залишитися живою. І певною мірою до українських можновладців з вимогою все ж таки щось зробити. Бо вже складається відчуття, що їх дій або замало, або недостатньо, або вони розгортаються в якомусь іншому руслі. Зараз люди намагалися докричатися до російського консульства. Для того, щоб хтось подав якійсь ознаки життя. Але я думаю, що цього не відбудеться».

На цьому активність мітингувальників не завершиться. Наприкінці заходу присутніх закликали приходити до російського консульства та чіпляти плакати із закликами звільнити Савченко, а також не забувати й про інших людей, які постраждали в результаті цієї війни.

comments powered by HyperComments