У Харкові має бути пільговий проїзд у маршрутках і автобусах для школярів, - петиція

Середа, 9 березня 2016, 15:27
Відповідну петицію на сайт міськради надала Ліна Миронова від 7 березня 2016 року під номером №802. Документ зібрав поки що 6 підписів, однак на голосування залишилося ще три місяці.
У Харкові має бути пільговий проїзд у маршрутках і автобусах для школярів, - петиція

У петиції йдеться, що у 2012 році міськрада заявила про те, що харківські школярі мають право на безкоштовний проїзд в міських автобусах і маршрутках. Але, ось вже рік, як це не виконується. Перевізники грубо порушують права дітей - і розміщують оголошення про те, що безкоштовний проїзд передбачено  тільки для дітей до 6 років. Насправді дитина з 6 до 16 років не має власного доходу. І не може оплачувати на 100 відсотків проїзд в маршрутці. Особливо страждають діти районів, які віддалені від міського електротранспорту і метро. Якщо на проїзд в трамваї і тролейбусі можна придбати постійний проїзний за пільговою ціною, то на автобус такого нема. Це порушує права дітей, особливо тих, які вчаться в ліцеях і гімназіях, що знаходяться далеко від дому.

Крім того, діти низки районів не можуть навіть відвідати музей і театр, оскільки у батьків не завжди є гроші на проїзд. «Пропоную усім батькам школярів об'єднатися і вимагати у депутатів міськради розгляду цього питання. А перевізників, які вимагають у дітей 100% оплати проїзду, - позбавляти ліцензій. Як варіант - батьки школярів можуть купувати постійні проїзні в маршрутках і автобусах з 75% процентною знижкою», - написала Ліна Миронова.

comments powered by HyperComments