Ветерани АТО вирішили об’єднатися в громадську організацію

Юлія Гуш  |  Середа, 13 квітня 2016, 19:39
Колишні учасники АТО, яким небайдужа доля міста та області, вирішили об’єднатися в Союз «Воїнська честь».
Ветерани АТО вирішили об’єднатися в громадську організацію

Сьогодні у Харківському кризовому інфоцентрі пройшла презентація Союзу учасників добровольчих батальйонів «Воїнська честь». Його керівник Максим Копилов розповів історію його створення. «Повернувшись з армії, ми побачили, що люди розгублені, що вони нікому не потрібні, – згадував він, – звертаючись до державних установ, звертаючись до громадян, ми натикалися на стіну байдужості. Ми не знаходили розуміння в особистих бесідах з керівництвом міста. І дивлячись на це, ми зрозуміли, що у бійців, які повертаються з фронту, виникла низка певних проблем – з працевлаштуванням, зі спілкуванням, з психологічною та моральною підтримкою. Для цього ми вирішили створити Союз учасників добровольчих батальйонів «Воїнська честь».

За словами Копилова, мета цього союзу полягає в тому, щоб донести до міста та його керівництва той факт, що війна ще не завершилась. І що потрібно в першу чергу захистити своє місто, а вже потім думати про матеріальні цінності. В межах новоствореної організації будуть проходити різноманітні заходи, тренування, факультативні курси, про які організатори будуть попереджувати заздалегідь. Найближчий захід – це спілкування зі вдовими та дітьми загиблих військових, яке відбудеться в селі Соколово в межах історичної реконструкції бою 1943 року. Як заначив Максим Копилов, це необхідно для того, щоб показати, що про цих людей не забувають. А сама реконструкція має наглядно продемонструвати, що такі події не мають повторитися.

Крім того, у «Воїнської честі» є ще низка пріоритетних напрямків діяльності. Це участь в територіальній обороні Харківської області, патрулювання вокзалів та блокпостів, проведення занять по рукопашному бою та наданню першої допомоги, а також уроки патріотичного виховання.

Докладніше на відео Накипело Lifе:

 

comments powered by HyperComments