Латвія стане ближче. Планується відкриття Почесного консульства

Середа, 20 квітня 2016, 07:12
Керівництво області зустрілося з Надзвичайним і Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні Юрісом Пойкансом.
Латвія стане ближче. Планується відкриття Почесного консульства

В заході також взяли участь заступник Надзвичайного і Повноважного Посла Латвійської Республіки в Україні Лігіта Давидова і представник Латвійського агентства інвестицій та розвитку при Посольстві Латвійської Республіки в Україні Аріс Котанс.

«Під час зустрічі сторони обговорили економічну та суспільно-політичну ситуацію на Харківщині, а також необхідність утворення Почесного консульства Латвії», — повідомляє прес-служба облради. Зазначається, що це перший візит Юріса Пойканса на Харківщину.

«По всіх напрямках, зокрема, в економічній та культурній сферах, ми зацікавлені в довгостроковому розвитку наших відносин з Харківщиною. Тому надзвичайно важливо, аби в регіоні був Почесний консул Латвійської Республіки. Це сприятиме поглибленню наших відносин. Ми вже маємо Почесні консульства в Одесі, Львові та Чернігові, що, в тому числі, покращує взаємодію між містами-побратимами, сприяє поліпшенню культурного обміну, налагодженню більш тісних економічних зв’язків», — підкреслив Надзвичайний і Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні.

Повідомляється, що відкриття Консульства Латвійської Республіки в Харківській області вже заплановано та визначено кандидатуру на посаду Почесного консула.

comments powered by HyperComments