Як стажування українських підприємців в Німеччині може бути вигідним для обох країн (фото)

Юлія Гуш  |  Середа, 20 квітня 2016, 10:01
В Україні реалізується програма, в межах якої проходять стажування місцевих підприємців в Німеччині. Харків в цьому плані став одним з найуспішніших міст країни.
Як стажування українських підприємців в Німеччині може бути вигідним для обох країн (фото)

Про це розповіли учасники програми підготовки управлінських кадрів Федерального міністерства економіки та технології Німеччини, яка стала частиною зовнішньоекономічної політики цієї країни. Програма «Готові до співробітництва» передбачає роботу з керівниками підприємств та організацій в різних країнах світу задля налагодження економічних контактів та співробітництва. Діє вона вже 15 років.

Програма передбачає стажування в Німеччині, яке дає можливість її учасникам поповнити свій багаж знань та налагодити необхідні контакти. Стажування абсолютно безкоштовне. Учасникам хіба що потрібно сплатити дорогу до Німеччини. Після проходження програми вони мають реальний шанс підвищити свою конкурентоспроможність на українському ринку та зрости в плані кар'єри. До речі, як було сказано під час презентації, Харків щодо підготовки спеціалістів вважається доволі успішним містом.

«Ми збудували єдину сонячну електростанцію в Харкові, яка працює за зеленим тарифом, – розповіла Людмила Алдохіна, директорка ООО «Екватор Сан Енерджі», – у мене була можливість поїхати на стажування до Німеччини у 2014 році. Я дуже вдячна цій програмі, адже вона розгорнула мої погляди на бізнес та сонячну енергію. Ми довго буксували з цим проектом. Але після стажування він пішов достатньо швидко. В Німеччині нас також навчали спілкуватися з іноземними партнерами. Адже тут є певна психологія та культура. На жаль, нас цьому не навчають в університетах».

Артем Оберемок, керівник зовнішньоекономічної діяльності ЧП «Юнісофт», також відмітив позитивні зміни від проходження стажування. Він розповів, що після цього у них з’явилося близько десяти агентів в самій Німеччині та чимало нових клієнтів. Також ця програма, за його словами, допомогла йому структурувати знання та розробити нові стратегії.

Ця програма може стати дуже корисною для українських підприємців, але що вона дає самій Німеччини, чия влада її повністю фінансує? Експерти дали доволі просту відповідь на дане питання: вона вигідна і самій Німеччині, адже вкладені кошти повертаються в країну в куди більшому обсязі.

comments powered by HyperComments