До кінця травневих свят в області діятиме оперативний штаб

Четвер, 28 квітня 2016, 18:14
Забезпечення безпеки і правопорядку в регіоні у найближчі дні Ігор Райнін назвав одним з головних завдань.
До кінця травневих свят в області діятиме оперативний штаб

«Доручаю створити оперативний штаб щодо недопущення правопорушень і провокацій, який буде діяти з завтрашнього дня і до закінчення травневих свят. Проводити щоденні засідання оперативного штабу. Інформувати мене особисто — щодня до 18:00. 6 травня — провести розширене засідання оперативного штабу, запросити на нього засоби масової інформації. На засіданні доповісти про проведену роботу та визначити чіткі напрямки дій з 6 по 11 травня», — цитує губернатора прес-служба ХОДА.

Аналогічні штаби, за дорученням керівника області, діятимуть в районах Харківської області.

«Хочу попередити керівництво Головного управління Національної поліції в Харківській області, що забезпечення порядку на вулицях міста Харків і Харківської області — це ваша персональна відповідальність. Прошу мобілізувати весь особовий склад, довести до їх відома чіткий план дій. У разі порушення громадського порядку або провокацій — діяти виключно в рамках закону, але сміливо і професійно», — наголосив Ігор Райнін.

Також він закликав силовиків залучити до патрулювання вулиць у святкові дні додаткові сили, зокрема, курсантів університету внутрішніх справ, поліцейським доручив відпрацювати питання спільної діяльності з громадськими організаціями, а облуправлінню СБУ — вжити всіх заходів за програмою «Антитерор» і взяти на себе координацію дій всіх силових відомств регіону в частині антитерористичної діяльності.

«Я прошу прокуратуру також чітко діяти в ці дні, за необхідністю, забезпечити цілодобове чергування, щоб керівництво прокуратури було на зв'язку, і, в разі потреби, оперативно реагувало, — зазначив Ігор Райнін. — У цілому ще раз хочу звернутися до правоохоронної системи. Я дуже чітко вимагаю забезпечити правопорядок на вулицях Харкова і Харківської області. З боку виконавчої влади, обласної адміністрації буде вся необхідна допомога».

comments powered by HyperComments