Юлія Світлична піднялася в мирне небо над Харковом (фото, відео)

Тетяна Зарубіна  |  Субота, 7 травня 2016, 20:57
Заступник губернатора Юлія Світлична відкрила «Фестиваль авіації» в Коротичі напередодні Дня Перемоги.
Юлія Світлична піднялася в мирне небо над Харковом (фото, відео)

В рамках заходу перший заступник голови ХОДА взяла участь в авіашоу, зійшовши на борт чотиримісного літака ЯК-18Т, який раніше був навчальним для курсантів авіаційних вузів.

«У ці дні ми відзначаємо дві важливі дати для нашої країни — День пам'яті і примирення і День перемоги над нацизмом. Хочу підкреслити, що в Харківській області сьогодні зроблено все для того, щоб свята пройшли мирно і безпечно. За минулий рік команда Харківської облдержадміністрації змогла стабілізувати ситуацію в регіоні. Ми повернули в область масові заходи, і сьогоднішнє свято авіації — тому свідчення. На подібних літаках літаю вперше, але страху не було. Я довіряю харківським пілотам, знаю, що в аероклубі займаються справжні аси, чиї імена відомі у всій країні і за її межами», — цитує віце-губернатора прес-служба ХОДА.

Також перший заступник голови облдержадміністрації видала нагороди лауреатам дитячого конкурсу малюнку «Наше мирне небо». З більш 3 тисяч робіт 6 переможців та 20 лауреатів конкурсу отримали дипломи та призи.
Додатково нагороджені були лауреати в спецномінації, в тому числі школа-лауреат від Харківської ОДА (нею стала Харківська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів № 9, де навчаються діти з захворюваннями серцево-судинної системи).

«Вважаю, що конкурс «Наше мирне небо» потрібно зробити, як мінімум, щорічним і, як максимум, — всеукраїнським. Тема порушена дуже правильна, актуальна для України в цілому. Тому безумовно подібні заходи отримують повну підтримку керівництва області. Переконана, що в нашій країні багато дітей, які відчувають цю тему. Тому такий конкурс не варто обмежувати лише територією нашого регіону», — додала Юлія Світлична.

comments powered by HyperComments