День вишиванки святкуватимуть у Харкові

Середа, 11 травня 2016, 08:26
Урочистості на честь національного одягу розпочнуться 19 травня о 16:00 на центральній алеї саду Шевченка.
День вишиванки святкуватимуть у Харкові

 

Як повідомляють організатори, працюватиме виставка старовинних традиційних слобожанських сорочок і національного костюма, а також відбудеться фешн-показ сучасних колекцій, виконаних в етнічному стилі.

Діти зможуть помалювати на асфальті і взяти участь в конкурсі. Любителі фото — зробити знімок в спеціально відведеній для цього зоні і помилуватися на роботи фотопроекту «Вишиванка в моїй родині».

Крім того, для всіх бажаючих проводитимуться майстер-класи з виготовлення ляльок-мотанок, оберегів, писанок, прикрас для весільного короваю, а також з артистичного читання, співу українських пісень, вишивки і українських танців. Також гості зможуть стати учасниками театралізованої слобожанського весілля.

О 18:00 відбудеться акція «Багатонаціональне серце Харкова», в ході якої її учасники у вишиванках створять серце самого толерантного міста України.

На 18:30 заплановано флешмоб, учасники якого виконають слобожанський народний танець.

Ну а в 19:00 Молодіжний симфонічний оркестр «Слобожанський» дасть концерт у вишиванках. Виступ відбудеться в Будинку Алчевських (вул. Раднаркомівська, 13).

comments powered by HyperComments