Туристичний кластер пропонують створити в області

Четвер, 12 травня 2016, 08:26
На розширеному засіданні постійної комісії облради обговорили шляхи вирішення проблем у туристичній сфері.
Туристичний кластер пропонують створити в області

Фінансування заходів, спрямованих на розвиток туризму, в рамках Програми розвитку культури і туризму Харківської області на 2014–2018 роки минулоріч не проводилось, тому частину програмних завдань реалізувати не вдалось.

Під час засідання комісії вирішили розробити окрему Програму, присвячену виключно туризму та виокремити конкретні туристичні об’єкти Харківщини, які потребують першочергового фінансування.

Для оперативного інформування громадськості та турфірм про діяльність у цій сфері наразі розробляється офіційний сайт області.

Серед шляхів вирішення проблем присутні також зазначили створення динамічного календарю подій, який би включав і офіційні заходи, і ініціативи громадян; розроблення інтерактивної карти області (всі існуючі музеї, велосипедні доріжки, цікаві маршрути, пам’ятки архітектури та культурної спадщини, місця для активного відпочинку, рибальства тощо); створення бази даних екскурсоводів області, волонтерів, які добре знають свій населений пункт та можуть у будь-який час долучитись до супроводу туристів, наприклад, під час велопрогулянки; створення музею історії представників всіх національних менших, які проживають на території краю; залучення закладів науки та дипломатів; ремонт автомобільних доріг; проведення тематичних конкурсів серед дітей та молоді тощо.

Перший заступник голови обласної ради Віктор Коваленко висловив думку, що розвиток галузі гальмує відсутність окремого Управління, яке б займалось виключно популяризацією туризму та вирішенням існуючих у галузі проблем.

«На жаль, в питанні розвитку туризму ми не маємо цілісного та комплексного підходу, що не дає повноцінно вирішити поставлені задачі. Сьогодні кожна компанія думає про власний прибуток і не планує об’єднувати зусилля для надання споживачам туристичних послуг більш широких можливостей. Тож має бути створений туристичний кластер. Необхідно розробити стратегію популяризації українського туризму та конкретний план її реалізації із залученням співфінансування заходів із районних рад», — цитує прес-служба обласної ради.

comments powered by HyperComments