ДФС приймає від активістів пропозиції про співпрацю

П'ятниця, 13 травня 2016, 10:53
Громадянам пропонують долучитися до розробки механізмів надання фінансової підтримки громадським ініціативам, спрямованим на реалізацію Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016–2020 роки.
ДФС приймає від активістів пропозиції про співпрацю

 

Подати заявку можна до 16 травня на електронну адресу gr.dfsu@ukr.net, зазначають у Департаменті організації роботи Служби ДФС України.

Пропозиція зпричинена реалізацією Указу Президента України від 26 лютого 2016 року № 68/2016 «Про сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні». У Департаменті звертають увагу, що розробка механізмів фінансової підтримки «сприятиме виробленню єдиних критеріїв щодо надання фінансової підтримки за рахунок бюджетних коштів для виконання програм (реалізації проектів, заходів), розроблених організаціями громадянського суспільства».

При підготовці пропозицій просять врахувати, що у європейських країнах існує два основних механізми фінансування громадських організацій державою: прямий і непрямий. Перший передбачає надання фінансової (субсидії, гранти, державний конкурс закупок) або нормативної підтримки (оплата послуг третьою стороною – ваучери). Непряма фінансова підтримка — це податкові чи інші пільги (податкові пільги донорів, благодійників), звільнення від податку на доходи бенефіціарів, безкоштовне використання приміщень, звільнення від сплати комунальних платежів тощо.

comments powered by HyperComments