Як харківські школярі рятуватимуть дерева збором макулатури

Юлія Гуш  |  Вівторок, 17 травня 2016, 12:38
У харківських школах проходить екологічна акція під назвою «100 кілограмів макулатури рятують одне дерево!».
Як харківські школярі рятуватимуть дерева збором макулатури

Про це розповіли організатори акції під час прес-конференції в Харківському кризовому інфоцентрі. Вона полягатиме в тому, що школярі, після отримання методичної інформації, будуть збирати макулатуру. Три школи, які зможуть зібрати найбільше макулатури, отримають призи. А три класи, які виділились найкращими успіхами, зможуть безкоштовно провести 10 днів в молодіжному клубі «Ромашка» під час літніх канікул. А що стосується коштів, які будуть отримані від здачі макулатури, то вони підуть на потреби того ж самого клубу.

«Ми запрошували до участі в цьому заході всі харківські школи, – розповіла Оксана Погорєлова, заступниця директора БФ «Країна понад усе», – проте деякі з них не прийняли нашу пропозицію. Адже у них або проводилась подібна акція і вони не будуть здатні показати які-небудь результати. Або в них зараз активно проходить ЗНО і директори не хочуть навантажувати себе додатковими зобов’язаннями. Але порядку 60% шкіл візьме участь в цій акції».

Ініціатори акції впевнені, що збір макулатури принесе значну користь навколишньому середовищу. «Я почала продивлятися інформацію щодо того, скільки в світі використовується паперу і яку шкоду це приносить навколишньому середовищу, – розповіла Іванна Погребняк, юридичний директор ІТ-компанії AltexSoft, – тоді виплила дуже цікава цифра: 50 мільйонів будинків може бути опалено протягом 20 років завдяки тієї кількості паперу та дерев, які використовуються для виробництва у всьому світі. Насправді, це дуже вагомі цифри».

comments powered by HyperComments