«Інватаксі» їздитиме в область

Четвер, 2 червня 2016, 11:20
Відбулося засідання обласного комітету із забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об`єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.
«Інватаксі» їздитиме в область

Поміж іншим, заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Печура повідомила, що з липня інваліди, які проживають в області, зможуть користуватися послугами служби «Інватаксі», яка раніше працювала лише по Харкову. «Протягом другого півріччя на перевезення цієї категорії осіб планується спрямувати 160 тис. грн. Для самих інвалідів із області послуга таксі буде безкоштовною. Люди зможуть без перешкод відвідати обласний центр для проходження лікування тощо», — пояснила Тетяна Печура.

Також учасники засідання дійшли висновку про необхідність збільшення кількості громадського транспорту, пристосованого до потреб людей з обмеженими фізичними можливостями. На сьогодні, за даними управління транспортної інфраструктури і зв'язку, в цілому по місту і області працює 137 автобусів та 73 тролейбуси великої місткості з низьким рівнем підлоги, в метрополітені, на авто- та залізничних вокзалах запроваджено послуги із супроводу осіб з інвалідністю.

Зазначимо, що соціальна транспортна послуга «Інватаксі» почала роботу в Харкові в 2008 році. Мікроавтобуси «Газель», обладнані спеціальними підйомниками, здійснюють перевезення людей, що пересуваються на інвалідних кріслах. Послуга надається за принципом звичайного таксі. Клієнт робить замовлення по телефону мінімум за два дні до поїздки, в призначений час мікроавтобус подається до під'їзду і доставляє замовника в пункт призначення. Послуга надається безкоштовно, її фінансування здійснюється за рахунок коштів місцевого бюджету. Щомісяця кожному клієнту покладається до 6 поїздок. Щоб отримувати цю послугу, необхідно зареєструватися в диспетчерській службі (подати ксерокопії паспорта, ідентифікаційного коду та медичні довідки).

comments powered by HyperComments