Відпочивати з користю. На Харківщині розпочнуть свою діяльність ФРІ-табори

Четвер, 2 червня 2016, 15:27
Цього літа знову розпочнуть свою діяльність ФРІ-табори, які наддадуть молоді можливість з користю провести літній відпочинок.
Відпочивати з користю. На Харківщині розпочнуть свою діяльність ФРІ-табори

Про це розповіли представники Фундації регіональних ініціатив під час своєї прес-конференції. За їх словами, ФРІ-табори будуть діяти у трьох напрямках. Це Be Free 9, який являє собою симбіоз навчання та відпочинку серед однодумців; MEDWED camp – табір, де проходитимуть різноманітні тренінги з медіа-тематики; FRI Open Camp 2.0 – освітньо-мотиваційний табір, який має об’єднати молодих людей з усієї країни задля налагодження зав’язків між ними.

Микита Басаргін, голова Харківського осередку ФРІ: «Що таке ФРІ-табори? Це зазвичай п’ятиденна освітня ініціатива, яка будується на таких концептах: молодь у кількості від 40 до 100 людей переїжджає до лісової місцевості, де проживає 5 днів з інтенсивним спілкуванням зі спікерами на різну тематику. Цей час для них є фантастично продуктивним. Також ми пропагуємо те, що п’ять днів можна провести без алкоголю, але з суспільною користю».

Валерія Головачова, координаторка Харківського ФРІ-табору: «Програма побудована так, щоб людина стала максимально відкритою до змін. До змін у собі та змін у світі. Наша ціль – залучити людей до громадської діяльності. Також ми будемо розповідати про міжнародні можливості, щоб молодь дізнавалась, в яких проектах можна брати участь, як поїхати за кордон і отримати певний досвід».

У межах програми ФРІ-таборів передбачені різноманітні тренінги, лекції, зустрічі з цікавим людьми. Загалом, вони мають на меті не тільки відпочинок серед однодумців, а й отримання нових знань та навичок. Організатор підкреслили, що ці табори не є політичними чи релігійними. Тому люди, які нетерпимі до точки зору інших, які агресивно пропагують свою релігію чи ідеологію, і, зокрема, які не можуть обійтися без алкоголю – там небажані гості.

Загалом, Be Free заплановане на 9-18 червня, MEDWED camp —на 16 червня, FRI Open Camp 2.0 — на 20 липня.

comments powered by HyperComments