Причиною вивезення дітей з «Зеленого гаю» стали чужі меркантильні інтереси

Середа, 8 червня 2016, 22:47
Волонтери громадської ініціативи «Волонтери: Дорослі – Дітям» впевнені, що тут ключову роль зіграла особиста зацікавленість губернатора Луганщини Юрія Гарбуза і директорки дитячого будинку Сєвєродонецька Катерини Донцової.
Причиною вивезення дітей з «Зеленого гаю» стали чужі меркантильні інтереси

Як повідомляє «Справжня варта», сьогодні вихованців «Зеленого гаю» вивезли до дитбудинку в Сєвєродонецьку. Свої коментарі з цього приводу дали волонтери громадської ініціативи «Волонтери: Дорослі – Дітям». «Ми намагались їм донести, що в цьому віці дітям дуже важко переносити переїзди, – розповіла Аліна Чуднова, – адже розвиток дитини має відбуватися в стані спокою. Дитина не може нормально розвиватися, якщо вона не знає, що з нею буде далі, якщо вона постійно міняє місце проживання. Адже є те середовище, до якого вона звикла за ці два роки. Це педагоги та вчителі «Зеленого гаю». І тепер, коли дитина знову міняє місце проживання – це рівносильно тому, ніби її забрати з родини».

Жодних об’єктивних причин для цього не було, запевнила вона. Харків – це місто, де не було бойових дій, а в той же час Сєверодонецьк тільки відновлюється. Ця ситуація свідчить про те, що права цих дітей, їх здоров’я та благополуччя повністю ігноруються.  

«У нас є об’єктивні причини вважати, що у даному питанні є особиста зацікавленість губернатора Гарбуза і директора дитячого будинку Катерини Донцової, – розповіла Аліна Чуднова, – ми розуміємо, що був отриманий грант на 70 дітей. На сьогоднішній день у них тільки 27. Їм необхідно «доукомплектувати». Для того, щоб показати красиву фінансову звітність».

«Ми точно будемо відвідувати цих дітей, – заявив Микола Горобець, – ми не збираємось губити з ними контакт. Адже вони особисто прив’язані до волонтерів. Деякі співробітниці «Зеленого гаю» стали хрещеними мамами цим дітям. У них є привід і особиста прив’язаність, щоб відвідувати цих дітей. Діти прекрасно знають волонтерів, з якими спілкувались два роки. Вони сідають до них на руки, обіймають. З ними граються діти волонтерів. Їх возять в парки, до дельфінарію та цирку. Прихід волонтерів – це для дітей завжди свято, радість. Адже вихователі, якими би вони хорошими не були, туди приходять на роботу. А людина від роботи стомлюється. А волонтери приходять за покликом душі».

comments powered by HyperComments