На вікенд у парку Горького можна покидатися фарбами та послухати пісень

П'ятниця, 17 червня 2016, 09:38
Фестиваль фарб «День Сонця» і фольклорний фестиваль «Зелені свята» пройдуть 18-19 червня в Центральному парку культури і відпочинку ім. Горького.
На вікенд у парку Горького можна покидатися фарбами та послухати пісень

Як повідомили у закладі, у суботу, 18 червня, на головній площі всі бажаючі будуть обсипати один одного кольоровою порошковою фарбою, щоб, як свідчить легенда, «майбутній рік пройшов в любові і щасливо».

Розпочнеться «День Сонця» об 11:00 в дитячому парку. Наймолодші учасники фестивалю будуть малювати сонце на асфальті і розфарбують у яскраві кольори фортепіано. Крім того, «Лабораторія божевільних вчених» проведе дитячий майстер-клас.

На центральній алеї парку працюватимуть майстри мехенді (традиційний розпис хною), а на головній сцені виступатимуть вокально-інструментальні колективи. О 17:00 відбудеться феєрверк фарб, коли всі учасники свята одночасно підкинуть вгору повні пригорщі кольорового порошку. Завершиться фестиваль дискотекою.

У неділю, 19 червня, парк Горького фольклорний фестиваль «Зелені свята». Захід, присвячений Трійці відбудеться тут вперше. На центральній алеї свої роботи презентують майстри народних промислів, які навчать усіх бажаючих секретам своїх ремесел. На головній площі харків'яни зберуть символ свята — великий букет із зелених гілок, трав і квітів. Там же можна буде створити з трав домашній оберіг — птицю.

На головній сцені виступатимуть фольклорні колективи, ансамблі народних інструментів, вокальні групи. Гостей фестивалю чекає велика конкурсна програма з веселими народними конкурсами.

Нагадаємо, 18 червня у Харкові пройде «День музики». Повну програму можна подивитись тут: https://goo.gl/eGTlyQ.

comments powered by HyperComments