Демобілізовані військові зможуть освоїти ІТ-спеціальності

Вівторок, 5 липня 2016, 17:57
У Харкові стартував проект «IT combat», який дає можливість ветеранам АТО пройти курси з освоєння ІТ-спеціальностей.
Демобілізовані військові зможуть освоїти ІТ-спеціальності

«IT Combat» – це програма з підготовки IT спеціалістів, призначена для ветеранів АТО і членів їх родин. Реалізується в межах проекту «Армія Гідності». Проект включає 5 етапів підготовки – від тестування кандидатів до гарантованого працевлаштування. Щоб взяти участь у цих курсах, потрібна рекомендація ветеранської або волонтерської організації.

«Курси дають можливості не тільки ветеранам АТО, а ще їх родинам, – зазначив Данило Маринич, співзасновник «A-Level Ukraine», – у нас достатньо багато цікавих курсів. Ми ще молоді, відкрилися тільки у травні. Ми навчаємо основам програмування, розробці дизайну. І зараз у нас стартувало ще декілька курсів. Є курси для для системних адміністраторів, проект-менеджерів, курси з медіа-продажів. Ми постійно працюємо над кількістю курсів».

Проте це не єдиний проект, який має допомогти ветеранам АТО. «Ми презентуємо два проекти, – розповів Олександр Савкін, керівник Харківської обласної організації «Рух Валентина Наливайченка «Справедливість», – перший проект – це відкриття юридичної приймальної. А другий проект – це, власне, грант з підготовки воїнів АТО. Перший проект полягає в безкоштовній юридичній допомозі учасникам АТО. Щоб допомогти їм з рішенням питань, які лежать в межах юридичної площини. Як то проблеми з отриманням документів, розподіленням землі. Окрім цього, для ветеранів АТО актуальна проблема працевлаштування після того, як вони долучилися до мирного життя».

Учасники даних проектів стверджують, що започаткували такі ініціативи для того, щоб якось допомогти людям, що свого часу захищали країну. Також вони бажають, щоб про проекти дізналось якомога більше людей. За всіма питанням стосовно цих ініціатив можна звернутися за адресою: м. Харків, вул. Дівоча, 6.  

comments powered by HyperComments