Тетяна Лугова: Пріоритет для шкiл — енергозбереження

Вівторок, 12 липня 2016, 09:11
Не зважаючи на те, що фінансування освітньої галузі залишає бажати кращого, у Мерефі активно ремонтують та облаштувують навчальнi заклади.
Тетяна Лугова: Пріоритет для шкiл — енергозбереження

У цьому році у Харкiвському районi знайшли понад 14 млн. грн. на ремонти покрівель, більше 2 млн. грн. на системи опалення шкiл, також були виділені кошти на модернізацію та енергозберігаючі технології.

«Розуміючи, що в Мерефі ситуація непроста, приміщення шкiл здебільшого — не типові, а кількість дітей, які тут навчаються, немала, то є необхідність щоденної уваги на ці заклади, — розповiдає директор Мереф’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №7 Тетяна Лугова. — Природно, чим більше грошей ми будемо вкладати у програму енергозбереження, тим краще від цього буде — і школам, і дітям. Прiоритетом є дах — бо сенсу немає ремонт робити, якщо вiн худий, — системи опалення, двері та металопластикові вікна. Тобто закриваємося якомога більше, бережемо тепло та економимо кошти на опалення».

Зi слiв заступника голови Харкiвської РДА Оксани Малишевої, завдяки наполегивостi директора Мереф’янської ЗОШ №7 Тетяни Лугової, яка привернула увагу адмiнiстрацiї району до ситуацiї у школi, були проведенi усі розрахунки, і в цьому році РДА виділить кошти на придбання та установку тут енергозберігаючих вікон. «Вже складено кошторис щодо кожного класу. Загальна вартість всього проекту — понад 400 тис. гривень», — зазначила О. Малишева.

comments powered by HyperComments